Βιογραφικό

Ονομάζομαι Μαρία Ντανάκα, γεννήθηκα και ζω στη Θεσσαλονίκη.  Είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2007. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου επέλεξα συνειδητά μαθήματα κλινικής κατεύθυνσης, μιας και γνώριζα εξαρχής ότι ήθελα να ασχοληθώ και να εργαστώ στο μέλλον στα πλαίσια της ατομικής ψυχοθεραπείας ενηλίκων. Την πρακτική μου άσκηση την διατέλεσα στην Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ» στη Θεσσαλονίκη και το 2008 απέκτησα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου από τη Δ/νση Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής (Αρ. Αδείας: 10/194).

Από το 2011 μέχρι το 2015 εργάστηκα εθελοντικά στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, αρχικά στο Τμήμα Ακαταλογίστων και τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου και στην συνέχεια στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βορειοδυτικού Τομέα. Κατά τη διάρκεια της εργασίας μου συμμετείχα ενεργά σε όλες τις διαγνωστικές και θεραπευτικές διεργασίες των δομών.

Στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βορειοδυτικού Τομέα αρχικά, εκπαιδεύτηκα στη χορήγηση Ψυχομετρικών Δοκιμασιών, παρακολούθησα σεμινάρια λογοθεραπείας και Αγωγής Υγείας-Πρόληψης, ενώ συμμετείχα σε ομιλίες στην Κοινότητα στα πλαίσια της πρωτογενούς πρόληψης. Στην συνέχεια ολοκλήρωσα τη θεωρητική μου εκπαίδευση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, στην Συστημική Ψυχοθεραπεία και τη Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία. Κατόπιν, και αφού είχα ολοκληρώσει τη θεωρητική μου εκπαίδευση, συμμετείχα ως ενεργό μέλος στην θεραπευτική ομάδα της Οικογενειακής Συστημικής Ψυχοθεραπείας. Επίσης, διεξήγαγα ολοκληρωμένη ψυχολογική εξέταση ενηλίκων με τη χορήγηση  Ψυχομετρικών Δοκιμασιών και τη λήψη ιστορικού ασθενούς και τέλος, παρείχα ψυχοθεραπεία σε ασθενείς στα πλαίσια της Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας.

Το 2015 απέκτησα την πιστοποίηση της Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπεύτριας και έκτοτε παρείχα ψυχοθεραπεία ιδιωτικά, σε εθελοντικά πλαίσια, καθώς και θεραπεία μέσω Skype. Παράλληλα, συνεχίζω να εκπαιδεύομαι σε ιδιωτικό ψυχοθεραπευτικό κέντρο για την απόκτηση του τίτλου του Ψυχοθεραπευτή της Βραχείας Εντατικής Δυναμικής Ψυχοθεραπείας. Από το 2015 είμαι επίσης, μέλος της  Π.Ε.Γ.Α.Ψ. – Πανελλήνιας Εταιρείας Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας ( www.hellascat.gr/el/pegapsth/ ), και από το 2017, μέλος του Συλλόγου της Βραχείας Εντατικής Δυναμικής Ψυχοθεραπείας.

Ως υπέρμαχος της συνεχιζόμενης μάθησης, από την αποφοίτησή μου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μέχρι και σήμερα, έχω παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια σχετικά με το έργο και τις Υπηρεσίες που παρέχω, καθώς και σεμινάρια με διεθνή συμμετοχή. Επειδή το επάγγελμα του Ψυχολόγου απευθύνεται στον «άνθρωπο», επειδή οι κοινωνικές συνθήκες διαρκώς μεταβάλλονται, επειδή νέες μελέτες φέρνουν στο φως διαρκώς νέα δεδομένα, ο Ψυχολόγος οφείλει να επιμορφώνεται διαρκώς για την παροχή των βέλτιστων Υπηρεσιών Υγείας.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 αποκτώ το ιδιωτικό μου γραφείο στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως αρ. 38, στο οποίο παρέχω Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία σε ενήλικες ατομικά, καθώς και σε ζευγάρια. Επίσης, παρέχεται και Βραχεία Εντατική Δυναμική Ψυχοθεραπεία ενηλίκων, σε συνεργασία με πιστοποιημένο επόπτη. Για όσους βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης και στο εξωτερικό, υπάρχει δυνατότητα Ψυχοθεραπείας μέσω Skype.

Συχνά οι άνθρωποι υποφέρουν από σωματικά συμπτώματα, τα οποία δεν μπορούν να θεραπευτούν από την κλασσική ιατρική, καθώς ανάγονται στην ψυχική σφαίρα. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει όσους επιθυμούν να ενισχύσουν την αυτοπεποίθηση – αυτοεκτίμησή τους και να επιτύχουν προσωπικούς στόχους, όσους αντιμετωπίζουν συζυγικά-οικογενειακά και επαγγελματικά προβλήματα, καθώς και δυσκολία προσαρμογής στο κοινωνικό πλαίσιο. Τέλος, η ψυχοθεραπεία βοηθά άτομα με διαταραχές προσωπικότητας και άτομα που δυσκολεύονται με την ταυτότητα του φύλου τους.

Για οποιαδήποτε πληροφορία είμαι στη διάθεσή σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *